Сняг на преспи

За поредна година снегът изненада всички ни, от кметицата през компаниите за почистване до средностатистическите автомобилни потребители, които с много фантазия можем да наричаме "шофьори". И докато Интернета спираше, токът прекъсваше, а колите закъсваха в центъра на столица на страна от ЕС, си зададох адекватния въпрос - за какво плащам данъци?
Пак добре, ще си кажете вие, поне не сме като тия клетници, за които някой е виновен пряко, но никой не си признава. 8 човешки жертви, и няма наказан?
Само за справка - в Япония министърът на транспорта си подава оставката, ако влаковете имат сумарно месечно закъснение от една минута, или ако е твърде горд. Ние пък се хвалим взаимно колко престъпно небрежни сме, а после и подаръци правим. 1 000 000 лева ли струват 8 живота?
Как не им писна на стадото овце от ежедневната гавра?

Хайде със здраве,
Щастливеца.

ПС. Епитафия на обществото е концентрирането на цялата изпълнителна власт в ръцете на единствена партия с подчертано полицейски произход - и явно неоспорим белег на познаването в детайл на тънкостите на демокрацията. Благодаря Ви, че Ви има, другари!