Няколко думи за ACTA

"Барабар Петко с мъжете", също (печално) известна и като "Yes, man"-външната-ни-политика достигна нови висоти, след акто подписахме ACTA - международно SOPA/PIPA-style споразумение, без ясно формулирани престъпления и наказания, а само мътни и подлежащи на интерпретация текстове, целящи богатите да станат по-богати, бедните - по-бедни и общо взето и малкото останало гражданствено у нас да бъде следено, цензурирано и всякак манипулирано. За капак, основното правило на демократичните общества, че сме невинни до доказване на противното се инвалидизира по смисъла на това споразумение.

Интересно, след като всички псевдо-демократични общества правообразуват на основата на конституция, а в конституцията ясно е записано, че сме по подразбиране невинни, как така могат да бъдат подписвани и ратифицирани такъв тип договори? Вероятно аз съм малък и не ги разбирам нещата, а лица със спорно висше образование и спорни познания като Явор Колев, ръководител на отдел "Компютърни престъпления" в НСБОП са по-наясно.

Въпрос с повишена трудност: ако facebook притежава всичко, което кача там, а аз кача пиратско съдържание, ще отиде ли Mark Zuckerberg в затвора, или законите са закони само за "ония, по-зелените"?

Още един въпрос, малко философски и по-скоро риторичен: ако правителствата служат на обществата, и след като обществата не искат ACTA / PIPA / SOPA, как така все пак ги прокарват?

Честит капитализъм на всички, вече официално сме корпоративни роби. За финал, няколко снимки с текст за допълнителен размисъл (за онези от Вас, които не са заети да си форматират дисковете):

Фактология:
Бивол
С думи прости, какво е АСТА

забавна част:
Неновини
Какво мисли Лиъм Галахър

И тук малко за една посредствена, но с претенции, БГ дива, която, подобно на културният ни министър Вежди Рашидов не заимства, а краде:
Позиция
Друга позиция

Поздрави от Щастливеца, и със здраве!