Лицемери, ренегати или селски хитерци?

Преди време писах за политическата помиярщина и за ударите под кръста... Клипът, за който стана въпрос тогава, вече се върти в национален ефир, а въпросната партия е част от "Коалиция за България", въпреки широко афишираните крайни десни убеждения. Ето какво има да ни каже Алеко по въпроса:

"А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега... Па да ти кажа ли правичката... (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."

С няколко приятели отдавна коментираме, че Ботев и Алеко не са загубили актуалност днес. Дразни само фактът, че за 120 години гражданското общество не е успяло да победи селските порядки, а убежденията - изкушенията на далаверата.

Така, само преди дни станахме свидетели на безобразното лицемерие на министър Миков, който първо се направи на принципен (изисквайки оставки), а само два дни по-късно, когато се оказа, че и той е празнувал по време на траур, показа мишоческата си същност. Подробности...

Проблемът е очевиден, решението оставям на Вас.