...за класовите различия

Червената омраза и гняв нямат спирка тези дни. След нескопосаните опити за дискредитиране на президента , прераснали във водевил от повтаряне, разкрасяване, преписване, наместване, препечатване на компромати - и достигнали апогея си по време на Консултативния Съвет по Нацонална Сигурност - в изпълнение на машата на властта Волен Сидеров .


След като дори това цирково изпълнение не беше достатъчно да отклони фокуса на обществено внимание, от формалина изплува Велислава Дърева. Тя реши да ни разкаже от страниците на в. “Дума” за класовата натовареност на този протест.


Може и да “не ги разбирам нещата” (вероятно, защото не съм бил уволняван досега, в противовес на другарката Дърева), но аз не намирам престъпение в бъденето си млад, успял и социално неудовлетворен. Не се чувствам обременен, защото имам добра работа или добро образование - а по-скоро буден. Такъв, който не се води от размаханите пред лицето му 20 лева под формата на детски надбавки и не повтаря мантри във възхвала на управляващата върхушка. Замисляли сте се колко трябва да е гротескова картинката, та ситите да се бунтуват? Тези същите, от “София 1000”?

Да, аз съм внук на репресираните от режима, син на свободномислещите глупаци от 1989/91 и все пак - носител съм на всичко онова, което комунизмът в България се опита да потъпче посредством масови кланета и налагане на пошлост, посредственост и недодяланост в продължение на 45 + 24 години. Гордея се да се нарека “елит” и да не приемам Орешарски, Станишев, Местан, Сидеров или Борисов за такъв. Във Вашите очи, разбирам, хората с възпитание и добър социален статус са “лупмени”, “боклуци”.


Кошмарът Ви, другари, се сбъдна - образът на Делян Пеевски, епитом на неграмотност и некомпетентност - загуби. За Ваше щастие, ние не желаем отмъщение и няма да пролеем свещената Ви телешка (пардон, работническа ) кръв. Но няма да ви позволим да ни водите никъде повече. Защото мястото на хората без образование може и да е да водят стадото, но 40 000 вече показаха, че не са стадо.


Днес, врочем, е Еньовден, а според поверието, който си подаде оставката днес, ще се радва на крепко здраве през цялата година.