...за (равно)сметката

Партията-столетница (нямаща нищо общо с БКП, пу-пу-пу) се готви да взима властта и - този път лапаницата явно ще започне от самото начало.

Публична тайна е, че БСП/БКП, както и обръча от фирми около нея, са в критично състояние и имаше опасност да не прокопсат при негативен резултат на последните избори.

Само Бог знае какво са обещали на "защитниците на националния интерес" от Атака в замяна на тяхното мълчаливо съгласие с новата порция безобразия, които предстои да търпим целокупно четири години. 

Плановете на новото правителство звучат абсурдно почти колкото севернокорейска петилетка:  Увеличаване на полицейския апарат, антипазарни мерки в здравеопазването, строеж на АЕЦ, влошаване на фискалната дисциплина в името на пенсионерите и неясни мерки в областта на образованието. За малко да забравя, че проблемът на малкия бизнес е забраната за тютюнопушене. Честито, рак на белите дробове, в родната реалност разходите за здравеопазване явно са по-маловажни от приходите от цигари.

Ако всичко това не ви звучи достатъчно апокалиптично, зад кулисите се прокрадва грозната глава на фирмения обръч. Силно нелицеприятните пернишки бизнесмени Иво Иванов и Димитър Борисов - монополисти на столичния боклук и ликвидатори на ЦСКА се завръщат на сцената след четиригодишно мълчание с мега-гига-милиард-евров проект за застрояване на Карадере. За капак, държавата - представлявана от три министерства - може да помогне за разсипването на една от най-красивите местности по Черноморието.


Ами, вие, драги читатели, си ги избрахте. Сега е време в тиха паника да си съберете багажчето и да хванете първия самолет за Европа-та, където безкрайни тоалетни чакат лъскане, безброй чинии чакат миене - а роднините ви тук чакат да им помагате да изплащат външен дълг от безмислен, морално остарял руски АЕЦ. 

Баш балъците оставаме с надеждата да се случи едно от следните (във възходящ ред на вероятност):

а. на суверенът да му писне 
б. да не остане за крадене
в. ядрен взрив да отнесе централата на Позитано 20, барабар с всички яташки гнезда - ДПС, РЗС, Атака, Меглена Кунева, ТИМ, Титан и всички знайни и незнайни герои на прехода.

ПС. Още една публична тайна е, че дупнишките братя-мутри-барети-разбойници-феодали Галеви вече са си у дома - и безнаказаният им рейд с протекциите на партията-майка ще продължи. Така, в шеги, закачки и беззаконие, безпътицата продължава.