...за вицепремиера

Disclaimer: Този пост е инспириран от една художествена измислица. Да кажем, че продължих художествената измислица и аз. Десертът (най-отдолу) и заключението, обаче, са си съвсем реални.

---

Прочетете внимателно това.

Открай време не харесвам министрите на вътрешните работи, защото са неадекватни, необразовани, тесногръди, свикнали с насилие неандерталци, но този минава доста граници.

"Това е една нова заплаха за демокрацията, срещу която все още не е измислено ефективно противодействие. Тази заплаха действа като паразит и приема формата на уж демократична проява, докато всъщност руши постиженията на демокрацията. Става въпрос за фейсбук и социалните мрежи, като цяло. Искам да предупредя българите, че така нареченото фейсбук общество води страната към състояние на Анархия."

Уважаеми господин вицепремиер,

Подозирам, учейки за учител по физкултура в НСА не е имало достатъчен брой дискусии на тема "демокрация":

Основите на демокрацията не са насилие и наложено мнение (полицейщина), а право на гледна точка. Разбирам как зародишите на гражданско общество рушат - но не демокрацията, а пирамидата от партийни и икономически интереси на управляващата върхушка.

Нека Ви напомня, обаче, че Вие сте избран да служите на тази държава, както на слепите за безпардонното Ви двуличие, така и на онези, които искат България да съществува и след Вас (например, под формата на 10 незастроени плажа по Черноморието).

Настоявам да се запознаете с тези и други думи от речника си, които използвате, но чието значение явно не ви е напълно ясно, например НПО и участието им в едно гражданско и демократично общество.

За десерт:
Спомнете си как лицето Цв. Цв. почете Ботев и загиналите за свободата - по анцуг: поради състоянието на свободата на словото у нас съм принуден да ви пренасоча към "жълта" медия.

Спомнете си и криминалният начин, по който бе оправдан от съда за клевета.

Ами, господин Цветанов, срам ме, че Вие сте избран да представлявате мен и страната ми пред света. Добрата новина е - не за дълго.