Преглед на печата, 22.12

Днес в тролея имах достатъчно време...

ПОЛИЦАИТЕ ПО ТРАФИКА СЕ ОТЛАГАТ ЗА НЕИЗВЕСТНА ДАТА

няма да има катаджии за празниците. Чудо голямо. Войната по пътищата продължава, независимо от това дали има касички по платното или не.

СНИМКА - Полицаи протестират пред МВР, искат по-големи заплати. Освен това са оставили скъсаните си кубинки и около 20 бутилки с минерална вода пред лъвовете на министерството. Прекрасно. Следва: касичките започват да протестират за по-големи подкупи. А на тия хаймани кой им позволи да замъсяват оклната среда с кубинките и бутилките не е ясно.

С СМС-и РЕШАВАМЕ ДА ОСТАНЕ ЛИ ПАМЕТНИКЪТ ПРЕД НДК

Супер. Някой ще прибира парите от тия СМС-и, но в статията не пишеше кой точно. Нищо, аз всички ги обичам и на идните избори ... не знам как ще се спра ... искам, ако може 4-5 пъти да гласувам. Може дотогава СМС-ите да станат официално средство за гласуване, като целта е да се повиши изборната активност. Може да ви звучи абсурдно, но нека ви напомня точно колко на изток от Рая живеем.

АМНЕЗИЯ ИЛИ АМНИСТИЯ ЗА МАНДАТИТЕ НА СОФИЯНСКИ

Поредния (почти) коментар за смъртта на Стоян. Е, горкото момче. То бива експлоатация, бива. А междувременно се оказва, че дискотеките са виновни, после дупките по пътищата и накрая няма виновен, няма осъден, няма убит с камъни. Наистина - когато всички са виновни, отговорността се поделя по равно между всички. У нас това обаче явно е равносилно на "няма виновен" и "няма отговорност" и "к'во да правим, всички сме виновни". Гнус в най-чист вид.
А самата статия, както е видно и от заглавието, обвинява за щяло и нещяло Софиянски. ОК, ама от известно време пожарникарчето ни е кмет, а и премиер се очертава да стане... Защо никой не каза лоша дума за него? Или и новите келеши ще ми обясняват, как те за 800 дни / 5 години / Х мандата нищо не можели да направят, положението било толкова зле след последните наематели на Министерския съвет (министри ли ги наричаха?!) и пр. и пр. и пр. - 21 години ми стигат от този бълвоч.
Накрая - министъра на образованието и науката хал хабер си няма да подава оставка. А все още си мисля, че "студентството" е част от образователната система. Като гледам средната възраст на преподавателите си, скоро може да минем към социалното. Лоша работа.